Grote modezaak vestigt zich in Haarlemmerstraatblok

Grote modezaak vestigt zich in Haarlemmerstraatblok

LEIDEN – Hij mag nog niet zeggen welke winkel het wordt, maar menig dameshart gaat er sneller van kloppen. Zo omschrijft wethouder Paul Laudy (VVD) de laatste ontwikkelingen rond het Aalmarktproject.

Zara komt alsnog naar Leiden

Maar bronnen in het stadhuis klappen uit de school en verklaren tegenover Sleutelstad dat de Spaanse modeketen Zara zich alsnog zal vestigen in de Leidse binnenstad. De gemeente heeft voor bijna € 2,7 miljoen zes panden verkocht aan vastgoedhandelaar DELA. Het bedrijf had zelf eerder al drie panden aangekocht en heeft nu winkelruimte die loopt van de Haarlemmerstraat aan de ene kant, naar de Stille Rijn aan de andere kant.

Als Zara inderdaad naar Leiden komt is dat best opmerkelijk. Het modehuis had eerder aangegeven de beschikbare winkeloppervlakte te klein te vinden voor een eigen zaak. Met de verkoop van de zes extra panden kan die mening wel eens zijn bijgesteld.

Mogelijke winkelformules

DELA koopt de panden in opdracht van Inditex, een bedrijf dat naast Zara onder meer de merken Pull & Bear en Massimo Dutti in het assortiment heeft. Inditex zou met niet minder dan vijf merken naar Leiden willen komen. Daarbij zou het bekendste merk zich waarschijnlijk gaan vestigen aan de Stille Rijn en komen er andere, kleinere, winkels aan de kant van de Haarlemmerstraat.

Pull & Bear heeft al een vestiging aan de Haarlemmerstraat en het lijkt onwaarschijnlijk dat Inditex de gok neemt om een dergelijke grote winkel aan de Stille Rijn in te richten voor een van de onbekendere merken als Stradivarius of Bershka. De kans dat de Leidse vrouwen hun hart binnen afzienbare tijd kunnen gaan ophalen bij een ‘eigen’ Zara, lijkt dus aanzienlijk.

Foto: Zara

reacties