‘Ze zetten makkelijk een schroef in je sleutelgat’

‘Ze zetten makkelijk een schroef in je sleutelgat’

REGIO – De donkere dagen komen er weer aan. Dekentje, kaarsje, vroeg onder de wol, hè lekker. Dat denken inbrekers dus ook.

Echt wakker in de winter

Cijfers van de politie laten zien dat het aantal woninginbraken in de wintermaanden stijgt. De politie wil inbrekers dan ook in de spotlights zetten met campagnes en preventieacties. Waar beren in winterslaap gaan, worden inbrekers in de winter echt wakker. De inbraakcijfers wijzen namelijk uit dat dieven in de wintermaanden actiever in de avonduren, terwijl zij ’s zomers een voorkeur lijken te geven aan de middag.

Bouwlamp op je huis

De campagne van dit jaar, ‘Licht zet inbrekers in het zicht’, probeert bewoners bewust te maken van dit feit en wijst hen op het belang van tijdschakelaars en sociale controle. Inbrekers houden niet van licht, dus zet een bouwlamp op je huis.

Investeren in goed beslag

Allereerst moet je dus investeren in binnen- en buitenlampen en een goede relatie met je buren, zodat zij een oogje in het zeil kunnen houden als jij bijvoorbeeld in de bios zit. Daarnaast zijn er ook andere manieren om van je huis een schier onneembare vesting te maken.

Ad van ’t Hof van Van Delft Beveiligingen: “Je wilt dat snelle inbrekers je huis voorbij lopen. Ze zetten makkelijk een schroef in je sleutelgat en draaien zo je slot kapot. Dus om dat te voorkomen, kun je ervoor kiezen kiezen om de cilinder waar je je sleutel insteekt te vervangen door anti-kerntrekbeslag. Dan kan je slot niet meer opengebroken worden. Ikzelf zou ervoor kiezen je deurbeslag te laten vervangen met extra bescherming van je cilinder. Dat kunnen snelle inbrekers namelijk aan de buitenkant zien en dan proberen ze het niet eens meer!” 

Foto: J2TV / Gerlinde Vliegenthart

 

reacties