Featured Video Play Icon

[VIDEO] Zeeheldenbuurt flext de groene vingers: tegel eruit, plant erin

LEIDEN – Gratis planten voor iedereen die z’n tuintegels inlevert. De bewoners van de Leidse Zeeheldenbuurt gaan zaterdag met hun voeten in de klei en hun groene vingers in de aarde.

Regen, insecten en hitte

In een volledig betegelde tuin kan het hemelwater maar moeilijk weglopen, zeker na een stevige plensbui. Ook trekt al dat steen geen insecten aan, terwijl wie juist zo hard nodig hebben voor onze voedselvoorziening. Daarnaast is een tegeltuin ook gewoon bloedheet in de zomer. Hoog tijd dus om voor wat meer groen in de wijk te zorgen, zo vindt de Groencommissie Zeeheldenbuurt.

Gratis planten

Alle buurtbewoners kunnen meedoen met de actie ‘Tegel eruit, Plant erin’, onderdeel van de GOED-campagne van de gemeente Leiden. Tegen het inleveren van tuintegels krijgen zij een gratis tuinplanten van Tuinman & Tuinman, die zaterdagmiddag met een kar vol planten op de hoek van de Trompstraat en Munnikenstraat staan.

Geveltuintjes

Zaterdagmiddag leggen bewoners ook samen met de Groencommissie Zeeheldenbuurt 26 geveltuintjes aan op de Munnikenstraat en de Van Galenstraat. Dit is overigens niet nieuw in de Zeeheldenbuurt; ze doen het ieder jaar. De Zeeheldenbuurt telt nu zo’n 94 geveltuintjes.

reacties