Featured Video Play Icon

Zet je schrap: het nieuwe Gorgel-avontuur van Jochem Myjer komt eraan!

LEIDEN – Het volgende deel van De Gorgels komt eraan! Dat laat komiek en schrijver Jochem Myjer weten in zijn 100e post op Instagram. Maar de titel verklapt de grappenmaker nog even niet.

Dikke smiley

“Hier wijd ik graag mijn 1000e post aan”, schrijft Jochem trots op Instragram. “Na twee en een half jaar bikkelen komt hij in oktober eindelijk in de winkels.” Dikke smiley, dikke smiley.

Spannend avontuur

Daar moeten we het mee doen, want verder verklapt komiek/schrijver/vader Myjer helemaal niets. Zelfs de titel houdt hij nog onder de pet. Al toont hij wel de achterflap van het nieuwe boek, waarop staat welk spannend avontuur Melle en Limoni ditmaal zullen beleven:

“Melle en zijn familie logeren bij een vriend van papa, die bioloog is in de Alpen. Midden in de nacht wordt Melles zusje Limoni in paniek wakker. Waar is haar rugzak? En nog belangrijker, waar is haar eigen Gorgel, Bella? Dit is het begin van een bloedstollend avontuur…”

Berggorgels en Kotsbalgers

Murmeltieren, roofvogels, Berggorgels en Kotsbalgers, ze komen allemaal voorbij in het nieuwe Gorgel-boek. Ook bevat het boek een leermomentje: smeltende gletsjers door de opwarming van de aarde komen aan bod. Dat de vriend van papa bioloog is, is natuurlijk niet zomaar. Jochem studeerde zelf twee jaar biologie in Groningen voordaat hij fulltime grappen ging maken.

Onverminderd populair

De Gorgels zijn en blijven onverminderd populair. Toen deel één uitkwam, belandde het boek direct in de bestsellerslijst en bleef daar meer dan een jaar staan. Ook het prentenboek, luisterboek, prequel en Gorgel-knuffels gingen als zoete broodjes over de toonbank. I Love Leiden was aanwezig bij de presentatie van deel één, en moet daar nog van bijkomen.

Video: Archief I Love Leiden

reacties