Featured Video Play Icon

Zijlwijkschool hangt dierbaren in Joris’ Kerstboom

LEIDEN – Sinds een week staat Joris’ enorme Kerstboom te stralen op de Beestenmarkt. Ook juf Marleen van de Zijlwijkschool nam haar klas mee naar de boom om er persoonlijke boodschappen in te hangen.

Fotokerstballen

Elke dag raakt Joris’ Kerstboom voller en voller met fotokerstballen. Foto’s van overleden dierbaren, geliefden die ver weg wonen, naasten die dichtbij zijn maar ene steuntje in de rug kunnen gebruiken, mensen die een ander tot steun zijn en zo in het licht gezet worden. Iedereen heeft zijn eigen reden om iets of iemand in de metershoge kerstboom te hangen.

“De meeste kinderen wisten wel voor wie ze wat in de boom wilden hangen. Vaak opa’s en oma’s natuurlijk. Maar er waren ook hele mooie herinneringen, aan een vader, of een heel klein kindje dat heel ernstig ziek is. Daar hebben ze echt over nagedacht”, zegt juf Marleen Marijt. 

Uitzending

Joris Linssen en zijn team waren vorige week vrijdag druk bezig met de opnamen voor het tv-programma ‘Joris’ Kerstboom’. De presentator sprak met mensen die een foto in de boom hingen en ging op zoek naar hun verhalen. Het programma wordt op 26 december rond 21.00 uur uitgezonden op NPO 2.

reacties