Zijlwijkschool krijgt label Early Bird: vroeger en meer Engels

Zijlwijkschool krijgt label Early Bird: vroeger en meer Engels

LEIDEN – De Zijlwijkschool is sinds dinsdag een Early Bird School. Dit houdt in dat de leerlingen eerder beginnen met het leren van de Engelse taal, meer en beter Engelse les krijgen.

Hoe vroeger, hoe beter

In Nederland zijn er tientallen Early Bird-scholen en nog meer in wording. De Engelse taal is sinds 1986 verplicht in groep 7 en 8 van de basisschool. Maar Early Bird zegt: hoe vroeger, hoe beter. Jonge kinderen het vermogen een taal spelenderwijs te leren. Door bezig te zijn in een taal werken ze ongemerkt aan die taal. Engels is razendsnel dè wereldtaal geworden. Een echt goede beheersing van die taal is van steeds groter belang voor latere studie, beroep en in de maatschappelijke omgang.

Methode

De Zijlwijkschool gaat nu dus met de Early Bird-methode aan de gang. Kleuters worden spelenderwijs vertrouwd gemaakt met Engels door luisteren, meedoen en spreken. Lezen en schrijven komt later in de hogere groepen van de basisschool. Er worden verbanden gelegd met schoolonderwerpen. Op deze manier wordt gewerkt aan zelfstandige taalproductie.

Het kan overigens nòg vroeger: je kunt je peuter al op de peuterspeelzaal laten spelen in Benny’s Playground, met de Engelssprekende handpop Benny.

Foto: Pixabay

reacties