Zilvervloot kiest het ruime sop

Zilvervloot kiest het ruime sop

LEIDEN – Woensdagochtend voer de Zilvervloot voor de allereerste keer uit. Het weer was nat en druilerig, maar de sfeer in de afgeladen rondvaartboot was warm.

Reserveringen gaan hard

De Leidse Rederij heeft de handen ineen geslagen met het Centre for Human Drug Research. Samen bedachten zij de Zilvervloot, een rondvaart voor de 70-plussers in de Leidse regio, iedere woensdagochtend tot half juni. Alhoewel, de reserveringen lopen zo hard dat de Zilvervloot weleens het hele seizoen zou kunnen gaan varen, zei Daaf Sloos van De Leidse Rederij eerder tegen Leden.TV.

Keuvelen aan de koffie

Vanwege het on-lenteachtige weer zette De Leidse Rederij voor de eerste Zilvervloot een overdekte variant in. Tientallen zilverharige passagiers keuvelden gezellig met elkaar terwijl ze aan hun koffie nipten. “Het leek ons wel grappig om eens mee te varen”, zegt een dame. “Ja, het is een leuk idee hoor”, vult haar vriendin aan. “Een beetje door de Leidse grachten varen op een woensdagochtend.”

Een oudere heer knikt: “Ik vindt het CHDR een hele goede organisatie. Ik heb jaren geleden met ze te maken gehad en door mee te varen kan ik nog een beetje binding met hen houden. En een rondvaart is natuurlijk ook gewoon leuk!”

“Leuk initiatief”

Het CHDR bestaat dit jaar 30 jaar. Het Leidse bedrijf doet onderzoek naar geneesmiddelen en is regelmatig op zoek naar proefpersonen. De Zilvervloot snijdt het mes in dit geval aan twee kanten.

Adam Cohen, directeur van CHDR: “Ons bedrijf zit al 30 jaar in Leiden, dus we vinden dat we dan ook mee moeten doen aan dingen die in Leiden gebeuren. Dit is een leuk initiatief om te ondersteunen, maar natuurlijk komt er ook nog een beetje eigenbelang om de hoek kijken. Ouderen gebruiken de meeste geneesmiddelen, dus dit is ook een goede kans om even te vertellen wat wij allemaal doen.”

Foto: J2TV / Guido Marsman

reacties