Zo vaak is de politie te laat bij spoedgevallen

Zo vaak is de politie te laat bij spoedgevallen

REGIO – We hebben met elkaar afgesproken dat de aanrijdtijd van de politie na een melding onder de 15 minuten moet zijn. Maar haalt de politie dat altijd in onze regio?

Te laat

Als de politie niet binnen 15 minuten op plaats van delict, ongeval of drama is, heet dat officieel te laat. RTL Nieuws zocht uit hoe vaak onze sterke arm der wet niet op tijd ter plaatse is. Want soms elke seconde telt elke seconde gewoon letterlijk.

Behoorlijk oké

In Leiden valt het allemaal reuze mee. Nu zijn er natuurlijk wel een aantal bureaus in de stad vanwaar de politie kunt uitrukken, maar met 2261 spoedgevallen in het afgelopen jaar en ‘maar’ bij 8,3% te laat gearriveerd, scoort het Leids blauw behoorlijk oké.

Iets vaker

In Leiderdorp was de politie iets vaker te laat: Met 367 spoedgevallen in 2016 en een te laat-percentage van 10,3%. Direct er achteraan volgt Voorschoten met 10,9% en 273 spoedgevallen.

Treuzelen

Politie Oegstgeest doet het een stukje kalmer aan: 15,4% te laat in 284 gevallen. Zoeterwoude spant de kroon met 18,9% treuzelende agenten, en ‘maar’ 105 spoedgevallen op de teller in 2016.

Niet schrikken, hoor

Wanneer je van deze cijfers misschien schrikt, bedenk je dan altijd dat je niet De Marne in Friesland woont. Daar is de politie namelijk in 64,3% van de gevallen niet op tijd. Dus.

Foto: Archief J2TV

reacties