Leiden zoekt naar perfecte 3 Oktober-Trui

Leiden zoekt naar perfecte 3 Oktober-Trui

LEIDEN – Met haring, wittebrood en hutspot voor de deur, is de jacht op dat onmisbare Leidens Ontzet-attribuut geopend. Want wat moet de échte Leidenaar zonder 3 Oktober-Trui? Gelukkig is de keuze ook dit jaar weer reuze.

De trui waarin je drie dagen kunt stinken

De vorm maakt niet uit, de stof is van ondergeschikt belang. Een beetje 3 Oktober-trui moet je vooral lekker twee tot drie dagen kunnen dragen in regen en zonneschijn. En als er dan ook nog een mooie Leidse opdruk op staat, is het bingo! Webshop LeidseSpullen.nl is gespecialiseerd in dé trui voor dé Leidenaar. De shop is een samenwerking tussen drukker Joor.It en videosite I Love Leiden. Al jaren trekken ze samen op om Leiden een beetje Leidser te maken.

De truien met het ‘I Love LDN’-logo zijn al sinds de start van I Love Leiden erg populair. Bekende Leidenaars als Jochem Myjer en Burgemeester Lenferink hebben minimaal één stuk uit de LeidseSpullen-collectie in huis. “Helaas komen met populariteit ook de kapers op de kust,” zegt Jessica Rijksen van LeidseSpullen.nl. “En dus werden de ontwerpen van de vrijwilligers van I Love Leiden al snel gekopieerd door gehaaide ‘ondernemers’ die het kennelijk heel lastig vinden om zelf met een goed idee te komen.”

Gelimiteerde oplage

Toch laten ze zich niet uit het veld slaan en lanceerden twee jaar geleden, naast de ‘I Love LDN’-lijn, ook shirts en truien voor Leidens Ontzet met een ‘I Love 3-10’-logo. Deze 3 Oktober-truien zijn niet het hele jaar te koop, maar alleen als je de hutspot al weer bijna kunt ruiken. De oplage is beperkt en kan alleen online gekocht worden. Goed Ontzet!

Foto: LeidseSpullen.nl

reacties