Zoeterwoude kiest voor Unity als lokale omroep

Zoeterwoude kiest voor Unity als lokale omroep

ZOETERWOUDE – De gemeenteraad in Zoeterwoude heeft donderdagavond aangegeven Unity ook de komende vijf jaar als lokale omroep te willen zien.

Wel of niet kiezen

De gemeenteraad was verdeeld in hun keuze, waarna de stemming uitviel in het voordeel van Unity. 

Zoeterwoude volgt daarmee het voorbeeld van Voorschoten, die eerder al voor Unity koos. Leiderdorp kiest niet mee in deze ronde, omdat het dorp haar eigen lokale omroep RTV Leiderdorp heeft. Oegstgeest moet nog kiezen, maar gaf al aan dat het niet van plan is te gaan kiezen.

2-1 voor Unity

Leiden beet begin deze maand het spits af met haar keuze voor Sleutelstad. Het staat nu 2-1 voor Unity. Uiteindelijk is het aan het Commissariaat voor de Media om een definitief besluit te nemen over wie zich de komende vijf jaar de lokale omroep voor de Leidse regio mag noemen.

“Heel fijn dat de meerderheid voor ons koos”, zegt Unity-directeur Rudo Slappendel. “Of het spannend was? Ja en nee. Wij richten ons op de hele Leidse regio, Sleutelstad meer op Leiden. Dus ik vond het toen ook niet verrassend dat Leiden voor Sleutelstad ging. Ik was wel verrast door de reacties die het losmaakte in de politiek en onder de inwoners van de regio. Nu is het afwachten.”

Twee lokale omroepen, kunnen die niet beter gaan samenwerken? “Wij werken met heel veel partijen samen”, zegt Slappendel. “Dus we staan ook nog steeds open voor een samenwerking met Sleutelstad.”

Hartstikke trots

“Het is jammer, maar het was te verwachten”, zegt Sleutelstad-frontman Chris de Waard. “Maar als ik zie dat we in een paar maanden tijd in die gemeenten de helft meekrijgen en correspondenten in elke Leidse buurgemeente, dan ben ik gewoon hartstikke trots.”

“We worden breed gesteund, daar ben ik erg blij, alleen helaas niet breed genoeg. Maar als ik Unity was, zou ik er niet zo op trots zijn dat je na tien jaar als lokale omroep de helft van de steun nìet krijgt”, aldus De Waard.

Foto: Archief J2TV

reacties