Zoeterwoude scheidt haar afval thuis en op straat

Zoeterwoude scheidt haar afval thuis en op straat

ZOETERWOUDE – Zoeterwoude heeft een duidelijk doel voor ogen: de groenste gemeente aller tijden worden. Met nieuwe mogelijkheden voor het inzamelen van afval in de openbare ruimte zijn ze weer een stap verder.

Behoorlijk groen bezig

Afval scheiden is het stokpaardje van de gemeente Zoeterwoude. Niet alle Zoeterwoudenaren zijn altijd even gelukkig met de regels en obstakels die daarmee gepaard gaan, maar eerlijk is eerlijk: Zoeterwoude is behoorlijk groen bezig. Tot op heden ontbrak het alleen nog aan mogelijkheden om het zwerfafval in de openbare ruimte te scheiden. Tot nu.

Apart weggooien

Gemeente Zoeterwoude heeft hiervoor nieuwe prullenbakken geplaatst. Men kan  in het vervolg dus ook het plastic waterflesje of het boodschappenbriefje of zakje of dingetje apart weggooien in de buitenruimte. Sommige Zoeterwoudenaren moeten er misschien even een ommetje voor maken, want de nieuwe bakken staan momenteel alleen nog in de Laan van Meerburg, Nassaulaan, Dorpsplein en de Reiger. Als deze prullenbakken goed bevallen en iedere inwoner scheidt zijn afval in de buitenruimte, dan worden er waarschijnlijk nog meer nieuwe bakken geplaatst.

“Ik ben zo ontzettend trots op alle inwoners die hun afval zo goed scheiden en zich daarmee inzetten voor een duurzamer Zoeterwoude!”, jubelt burgemeester Liesbeth Bloemen. “De cijfers laten zien dat we de doelstelling van maximaal 100 kilo restafval per inwoner, per jaar, al ruimschoots behaald hebben! We hebben in 2016, 83 kilo per inwoner ingezameld.”

Foto: Gemeente Zoeterwoude

reacties