Zondag wordt Olympische Dag in Leiden

Zondag wordt Olympische Dag in Leiden

LEIDEN – Topsport Leiden en Leiden Atletiek organiseren op zondag 14 augustus een Leidse Olympische Dag op de atletiekbaan in de Leidse Hout. Op een groot scherm wordt dan live gekeken naar verrichtingen door Nederlandse en Leidse sporters in Rio de Janeiro en zullen verschillende oud-Olympiërs uit Leiden vertellen over hun ervaringen.

9 Olympische Leidse sporters

Leiden heeft maar liefst 9 sporters en coaches die in actie komen tijdens de Olympische Spelen in Brazilië. Atlete Tessa van Schagen (foto tijdens de EK), roeiers Nicole Beukers, Boudewijn Röell, Peter van Schie, baanwielrenster Laurine van Riessen en de coaches Nienke van Zijp (roeien) en Bram Wassenaar (marathon) zijn bij de Spelen, terwijl rolstoelbasketbalster Evelyn van Leeuwen en roeicoach Jan Klerks naar de Paralympics gaan.

Tijdens de Leidse Olympische Dag zullen beelden te zien zijn van sporters die dan al in actie zijn geweest en wordt zelfs geprobeerd contact te zoeken met Rio de Janeiro. Ook kan men zelf de officiële Leidse Mijl lopen om erna te genieten van een drankje en de barbecue. De toegang is gratis voor iedereen. Aanvang is 14.00 uur.

Foto: Topsport Leiden

reacties