Het was een zonnige, droge, zachte winter (zegt het KNMI)

Het was een zonnige, droge, zachte winter (zegt het KNMI)

REGIO – De winter was droog, zonnig en aan de zachte kant. Het mag dan nog waaien, regenen en koud zijn, de meteorologische winter is afgelopen en dus maakt het KNMI de balans op.

Warmer dan normaal gesproken

Volgens het KNMI kwam in De Bilt de temperatuur gemiddeld genomen over december, januari en februari uit op 3,8 graden. Normaal gesproken is het gemiddeld 3,4 graden in de wintermaanden. Vooral december en februari waren zacht. Alleen januari was koud met op verschillende dagen lichte tot matige vorst. Dinsdag was de laatste dag van de meteorologische winter.

De laagste temperatuur was min 10,8 graden op 23 januari in Twente. In De Bilt bleef de temperatuur vijf dagen de hele dag onder het vriespunt. Op een aantal plaatsen kon worden geschaatst. De hoogste temperatuur werd genoteerd op 15 februari: in Beek bij Maastricht werd het toen 17 graden.

Droog en zonnig

De winter was ook droog. Gemiddeld over het land viel circa 142 millimeter neerslag. Normaal gesproken is dit 208 millimeter. De zon scheen landelijk gemiddeld zo’n 230 uur tegen 196 uur normaal. Vooral december was zonnig en ook in januari was de zon vaker te zien dan gewoonlijk.

Foto: Archief J2TV

reacties