ZVL-Hawabo niet in finale om KNZB-beker

ZVL-Hawabo niet in finale om KNZB-beker

LEIDEN – ZVL is uitgeschakeld in de strijd om de beker. In Utrecht werd de return in de halve finale tegen UZSC niet gewonnen.

Al direct in het eerste kwart liet UZSC zien dat het niet voor niets bij de top van het Nederlandse waterpolo staat. Na 15 minuten spelen stond de Leidse ploeg al 5-2 achter. Maar de tweede periode werd goed ingezet door de speelsters van coach Tim van der Meer.

Tweede periode

ZVL vecht zich terug, onder meer door drie punten op naam van Iefke van Belkum, en komt op 6 tegen 6. Een knappe prestatie. Maar kunnen ze dit volhouden? In de tweede helft van de wedstrijd laat UZSC haar spierballen zien en in het derde kwart heeft ZVL slechts één keer gescoord. UZSC pakt de leiding en loopt uit naar 9-7.

Wil ZVL-Hawabo kans houden om voor de zesde keer op rij de beker mee te kunnen nemen naar Leiden, moet er nu iets gebeuren. De laatste minuten van de wedstrijd breken aan. Met nog 1 minuut en 39 seconden op de klok brengt Marianne de Groot de stand op 10-9. Dat wordt ook de eindstand.

Lege handen

En zo is het spel gespeeld en staat ZVL met lege handen. Zaterdag werd de eerste halve finale in eigen stad ook al verloren tegen UZSC. De eindstand toen: 10-11.

Foto: Archief J2TV

reacties