ZVL-HAWABO sluit competitie af als nummer 1

ZVL-HAWABO sluit competitie af als nummer 1

LEIDEN – De waterpolosters van ZVL sluiten de reguliere competitie af als koploper in de eredivisie. De Leidse ploeg uit de eredivisie heeft nu 53 punten uit 21 wedstrijden. Daarmee staat ZVL-Hawabo net één punt boven grote concurrent GZC Donk.

Moeilijk begin ZVL-Hawabo

De laatste competitiewedstrijd van ZVL tegen De Zaan zaterdagavond werd met 8-12 gewonnen door de Leidsen. Echt gemakkelijk liep het niet, onder meer omdat ZVL smaakmaker Iefke van Belkum moest missen. Na de eerste periode keek de ploeg van Tim van der Meer nog tegen een 4-2 achterstand aan.

Maar in het tweede kwart komt ZVL langszij en tijdens de rust is de stand 5-5. Daarna komen de Leidse waterpolosters voor het eerst op voorsprong, de derde periode eindigt in 6-9. De laatste 15 minuten van de wedstrijd stoten Marianne de Groot, Kitty Lynn Joustra en Brigitte Sleeking door en brengen de eindstand op 8 tegen 12.

Op 12 april moet ZVL weer aantreden, dan in de play-offs waarbij het gaat om de best-of-3. De eerste wedstrijd is tegen het Wormerveerse De Ham.

Foto: Archief J2TV

reacties