ZVL-Hawabo kan UVSE niet bijhouden

ZVL-Hawabo kan UVSE niet bijhouden

LEIDEN – Een stevig robbertje waterpolo voor de dames van ZVL-Hawabo. De Leidse dames wisten tegenstander UVSE uit Hongarije niet te verslaan met een eindstand van 16 tegen 11.

Kitty-Lynn Joustra opende de score voor ZVL in het eerste kwart. Brigitte Sleeking, Marianne de Groot en Iefke van Belkum volgen haar voorbeeld. Tijdens de eerste periode gingen de concurrenten goed gelijk op. maar bij na het fluitsignaal staat er 5-4 op het scorebord. Leiden staat achter.

Dicht op elkaar

Ook in de tweede periode zitten de ploegen dicht op elkaars huid. UVSE loopt uit naar 6-4 maar ZVL komt door Malissa van Rijn en opnieuw Van Belkum weer langszij. Even later maakt De Groot de score 7-7. De ploeg uit Boedapest loopt nu uit naar 9-7 met nog twee periodes te spelen.

In het derde kwart zet ZVL de achtervolging in. Marloes Cabout en Marianne de Groot scoren voor ZVL-Hawabo en de stand komt op 10-9. De Leidse dames hebben de scheidsrechters niet mee en de Hongaarse waterpolosters slaan keihard terug, het wordt 14-9.

Laatste periode en kans

Nu komt het er op aan. ZVL moet terugkomen wil het zicht houden op de volgende rond. Maar ook de laatste periode heeft het team van Tim van der Meer vooral het nakijken en kan het weinig initiatief nemen.

UVSE loopt steeds verder uit, het wordt 16-10. ZVL mist de aansluiting en de koers is gelopen. Malissa van Rijn scoort nog een laatste maal. Bij het laatste fluitsignaal staat er 16-11 op het scorebord. Het is gedaan.

Zondag weer aan de bak

De kans dat ZVL nu nog een ticket kan bemachtigen voor de volgende ronde in het Euro League-toernooi is heel klein. Met twee verloren wedstrijden moet er een klein wonder gebeuren wil de Leidse ploeg nog kunnen uitkijken naar een verlenging van het Europese avontuur.

De ploeg van coach Tim van der Meer trad zaterdag in Messina, Italië aan voor hun tweede wedstrijd in de Euro League, waarin ze strijden om een plek bij de beste acht van Europa.

Vrijdag was de eerste wedstrijd in een set van drie, die werd verloren tegen thuisploeg Messina. Zondag mogen de Leidse dames aan de bak voor de laatste wedstrijd in de tweede ronde tegen het Italiaanse Plebiscito Padova. Deze moeten ze hoe dan ook winnen.

Foto: Archief ZVL-Hawabo

reacties