ZVL-Hawabo op zoek naar nieuwe hoofdtrainer

ZVL-Hawabo op zoek naar nieuwe hoofdtrainer

LEIDEN – Na twee seizoenen als hoofdtrainer, stopt Tim van der Meer bij ZVL-Hawabo. Hij ligt namelijk zelf nog veel te graag in het water.

Lastige keuze

De 26-jarige Van der Meer vindt trainen gaaf om te doen, maar wil zelf nog heel graag waterpolo spelen. “Een enorm lastige keuze, want ik had het nog erg naar mijn zin. Nu ik een vaste baan heb moest ik kiezen tussen trainen en spelen.”

“Nu ik nog de leeftijd heb om zelf te spelen, heb ik daarvoor gekozen. Ik wil heel graag weer voor het eerste team van De Zijl spelen. Ik sluit dus niet uit dat ik in de toekomst wel weer langs de badrand zal staan”, aldus Tim.

Meteen in de prijzen

Met de dames van ZVL-Hawabo won Van der Meer in zijn eerste seizoen als hoofdtrainer meteen alle prijzen: de Supercup, de nationale beker en de landstitel – pas de tweede in de gehele clubhistorie. Daarnaast was hij genomineerd als Sportcoach van Leiden 2016. ”Helaas konden we dit seizoen ondanks een eerste plek in de reguliere competitie niet afsluiten met een prijs, maar mijn besluit stond daarvoor al vast.”

“Erg jammer”

Jacob Spijker, voorzitter van de waterpolocommissie van De Zijl en ZVL-Hawabo: ”We hadden graag met Tim door gewild, dus wat dat betreft vinden we zijn besluit erg jammer. Toch begrijpen we z’n keuze volledig en willen hem bedanken voor zijn inzet en behaalde topprestaties de afgelopen jaren. Gelukkig blijft Tim behouden voor de club en gaan we zeker nog meer van ‘m zien en horen.”

ZVL-Hawabo is bezig met een opvolger voor Tim.

Foto: ZVL Waterpolo via Facebook

reacties