ZVL-Hawabo treft beren op de weg richting finale

ZVL-Hawabo treft beren op de weg richting finale

LEIDEN – ZVL-Hawabo is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de finale in de Eredivisie. Polar Bears uit Ede bleek zaterdag tijdens de playoffs een tandje te sterk voor de Leidse waterpolodames.

Goede moed

De ploeg van Tim van der Meer ging vol goede moed aan de slag in het Edese water.  Voor de wedstrijd goed en wel begonnen was, scoorde Nina ten Broek van Polar Bears de openingsgoal. Vivian Sevenich, oud-ZVL en nu bij de Berinnen, maakte daar weldra 2-0 van. Marianne de Groot scoorde de eerste goal voor ZVL, gevolgd door Iefke van Belkum die de bal maar liefst vier keer in het doel kreeg deze wedstrijd.

Touwtrekken

ZVL zette alle zeilen bij en halverwege de wedstrijd trok Marianne de Groot de stand gelijk: 5-5. De tweede helft was het touwtrekken om de punten. Aan het einde van het derde kwart staat ZVL voor met 7-9. Maar ZVL kon niet voorkomen dat de Polar Bears langszij kwamen. Met nog maar 2 minuten en 11 seconden op de klok kon Chrissy Thomlinson er nog een goal intikken, maar de gelijkmaker bleef uit.

Geen finaleplaats

De wedstrijd eindigde met 11-10 in het voordeel van Ede. En daarmee eindigen ook de Eredivisie-kansen voor ZVL-Hawabo dit seizoen. Polar Bears was vrijdag namelijk ook al te sterk voor ZVL. De ploeg uit Ede neemt het in de strijd om het landskampioenschap op tegen UZSC.

Foto: ZVL-Hawabo via Facebook

reacties