ZVL-Hawabon verlaat toernooi na derde nederlaag

ZVL-Hawabon verlaat toernooi na derde nederlaag

LEIDEN – Een tegenvaller voor de waterpolodames van ZVL-Hawabo: De leidse ploeg ligt uit het Euro League-toernooi. De waterpolosters verloren zondagavond hun derde wedstrijd in de tweede ronde tegen de Italiaanse tegenstander Plebiscito Padova.

Verliezen is geen optie

De ploeg van coach Tim van der Meer speelde zondag in het Italiaanse Messina de derde wedstrijd in de Euro League, waarin ze gaan voor een plek bij de beste acht van Europa. Hoewel het aantal tegengoals beperkt bleef ten opzichte van de eerdere twee wedstrijden, wisten de ZVL’ers geen moment echt in de wedstrijd te komen. Na twee kwarten was de achterstand 3-8.

Ook in de derde periode kwam ZVL niet dichterbij en was de afstand tot Padova niet meer in te halen. De wedstrijd eindigt in een klinkende overwinning voor de Italiaanse tegenstander: 6-11.

Verloop wedstrijdweekend

Vrijdag en zaterdag speelde ZVL al tegen thuisploeg Despar Messina en UVSE uit Hongarije. Die wedstrijden gingen allebei verloren, met respectievelijk 13-9 en 16-11. Na die nederlagen was de kans dus sowieso heel klein dat ZVL door zou kunnen in het toernooi. Maar de hoop was er.

Nu richten de speelsters van ZVL hun blik weer op het Nederlandse bekertoernooi. Daar staan ze er gelukkig een stuk beter voor.

Foto: ZVL-Hawabo

reacties