ZVL-Hawabo verstevigt koppositie tegen UZSC

ZVL-Hawabo verstevigt koppositie tegen UZSC

LEIDEN – ZVL-Hawabo heeft zaterdagavond uitstekende zaken gedaan door met 8-10 bij achtervolger UZSC te winnen. De ploeg van Tim van der Meer haalde revanche voor de uitschakeling door de Utrechtse ploeg in de halve finale van de beker. Bovendien vergrootte ZVL het gat met UZSC naar 5 punten.

Eerste helft was doelpuntenfestijn

De meeste doelpunten vielen zaterdag in de eerste helft van de wedstrijd: 6-8. Het belangrijke gaatje van 2 werd geslagen in de allerlaatste seconde van de tweede periode. Iefke van Belkum kreeg in de zoemer een strafworp mee en Marianne de Groot mocht aanleggen toen iedereen het water uit was; ze faalde niet oog in oog met keepster Laura Aarts.

In de derde periode werd er slechts 1 keer gescoord, weer was het aanvoerder De Groot met een belangrijke treffer: 6-9. Malissa van Rijn bracht in de vierde periode een comfortabele 6-10 op het scorebord, waarna de thuisploeg de eindstand bepaalde op 8-10.

Verder op het programma

Volgende week speelt ZVL-Hawabo 2 wedstrijden. Zaterdag om 19.00 uur bij De Ham en zondag om 15.15 uur bij de nieuwe nummer 2 Widex/GZC DONK.

Foto: Archief J2TV

reacties