ZVL legt het af tegen UZSC in eerste halve finale

ZVL legt het af tegen UZSC in eerste halve finale

LEIDEN – De waterpolodames van ZVL-Hawabo hebben het in eigen huis moeten opnemen tegen de Utrechtse rivalen van UZSC. Die gaven zich niet zomaar gewonnen in zwembad De Zijl. Het is de eerste halve finale. Zondag is de return in Utrecht.

Van Rijn opent score

Vorige week nam ZVL de koppositie in de race om de KNZB-beker over van UZSC. Reken maar dat de Utrechtsen er gebrand op waren die eerste plek terug te veroveren. De start van de concurrent was in elk geval niet best aangezien Malissa van Rijn na een paar minuten de score voor Leiden opende.

Ook Iefke van Belkum doet een duit in het zakje maar UZSC geeft zich niet zomaar gewonnen en aan het einde van het eerste kwart staat het 2-2. In de tweede periode geeft ZVL gas en loopt zelfs uit naar 7-4.

Tweede helft halve finale

In de tweede helft van de wedstrijd gaat het weer gelijk op. Iedereen doelpunt wordt vrijwel direct vereffend. De stand wordt 9-9. Met nog een kwartier te spelen begint de ploeg van coach Tim van der Meer wat tekenen van vermoeidheid te vertonen. ZVL is niet meer leidend, maar juist volgend in het corrigeren van de score van UZSC.

ZVL laat kansen liggen en verzuimt onder meer een manmeer-situatie te verzilveren. Bij het laatste fluitsignaal staat het 10-11 in het voordeel van de bezoekers. De eerste halve finale gaat verloren voor de Leidse maar de herkansing wacht binnen 24 uur.

Fotoreportage

Foto’s: J2TV / Guido Marsman

 

reacties