ZVL toont spierballen en is door naar halve finale

ZVL toont spierballen en is door naar halve finale

LEIDEN – De waterpolodames van ZVL hadden zaterdagavond geen kind aan hun tegenstander ZV De Ham. In Wormerveer opende ZVL-Hawabo de score en gaf de voorsprong geen moment meer uit handen.

De ploeg uit Leiden kon de return in en tegen Wormerveer met vertrouwen beginnen. Een week eerder werd de wedstrijd tegen De Ham in het eigen bad al met 15-9 gewonnen. Kitty Lynn Joustra opent de score voor ZVL en daarna lijkt het prijsschieten. Pas in het tweede kwart kan de thuisploeg iets terugdoen. De stand is halverwege de wedstrijd 1-9.

Ook in het derde kwart weet het team van coach Tim van der Meer de goal goed te vinden. ZVL loopt verder uit en met nog 15 munten te spelen kijkt De Ham aan tegen een flinke achterstand: 3-13.

Polar Bears

In de laatste fase van de wedstrijd hebben de Wormerveerse dames niets meer in te brengen. ZVL scoort wel nog vier keer en dat brengt de eindstand op 3-17. Een glansrijke overwinning. Het opgebouwde vertrouwen moet ZVL nu meenemen naar de halve finale waar het Polar Bears treft.

Landstitel verdedigen

Als ZVL de ploeg uit Ede ook aan de kant weet te zetten wacht in de finale UZSC of GZC Donk. Beide sterke ploegen waar ZVL het in de reguliere competitie nog wel eens moeilijk tegen heeft gehad.

Foto: Archief J2TV

reacties