ZVL-Hawabo vindt nieuwe coach in Jacob Spijker

ZVL-Hawabo vindt nieuwe coach in Jacob Spijker

LEIDEN – Jacob Spijker is de nieuwe coach van ZVL-Hawabo. De 64-jarige oefenmeester is de opvolger van vertrekkend trainer Tim van der Meer. Deze laatste verlaat het coachen omdat hij zelf weer meer wil gaan spelen.

Jacob Spijker: ‘De laatste maanden ben ik twee keer met de jeugd van ZVL op trainingskamp naar het buitenland geweest. Dat is zo goed bevallen dat ik niet heel lang na hoefde te denken toen ZVL toch vrij plotseling en op korte termijn een nieuwe trainer nodig had. Ik heb heel erg veel zin om sinds lange tijd weer een damesteam te gaan coachen.’

Jeugdbondscoach

Clubicoon Spijker gaat zijn functie als damescoach combineren met het jeugdbondscoachschap bij de jongens, waar het zwaartepunt voornamelijk in de zomerperiode ligt. De laatste jaren was hij coach van het tweede herenteam van De Zijl. Daarvoor heeft hij, verdeeld over verschillende periodes, het eerste herenteam van de Leidenaren onder zijn hoede gehad. Tussendoor was Spijker ook trainer van AZC, DZV en assistent-bondscoach.

Frans Pot, voorzitter van De Zijl Zwemsport, is tevreden met de aanstelling van de clubman. ‘De trainers liggen in de Eredivisie niet voor het oprapen en als dan iemand van het kaliber Jacob zich ter beschikking stelt, kunnen we als bestuur alleen maar heel blij zijn.’ De dames van ZVL-Hawabo veroverden de afgelopen jaren onder meer 2 landstitels, 5 nationale bekers en 3 Supercups.

Foto: ZVL-Hawabo

reacties