Man zwaargewond na schietpartij Rooseveltstraat

Man zwaargewond na schietpartij Rooseveltstraat

LEIDEN – Op de Rooseveltstraat is dinsdagavond een man zwaargewond geraakt toen hij werd geraakt door meerdere kogels. Direct na de schietpartij vluchtte twee mannen met bivakmutsen op een scooter. De man is in kritieke toestand naar het LUMC gebracht waar hij is geopereerd. Zijn toestand is nog onbekend.

Feiten schietpartij

Rond 18 uur kreeg de politie een melding dat er op de hoek van de Rooseveltstraat en de Gieterijstraat meerdere keren geschoten was en dat er een persoon zwaargewond op straat lag. Terwijl agenten de omgeving van het plaats delict (PD) afzetten, ontfermde ambulancepersoneel zich over het slachtoffer. Vele politie-eenheden zochten in een ruime straal rondom de Rooseveltstraat naar de verdachten en werden daarbij vanuit de lucht bijgestaan door de politiehelikopter.

Nadat de traumaheli een mobiel medisch team ter plaatse bracht, werd het slachtoffer per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd waar hij gedurende de avond meerdere keren geopereerd is.

Eerdere schietpartijen

Hoewel Leiden zich, gelukkig, niet kan meten met steden als Den Haag of Amsterdam, is het aantal niet-politie-schietpartijen hier de afgelopen jaren constant met één incident per jaar. In mei 2014 werden meerdere schoten gelost op het Jacques Urlusplantsoen in Zuid-West. Wonder boven wonder raakte hierbij niemand gewond. De politie pakte 15 mensen op. Een jaar later werd een man doodgeschoten in zijn woning aan het JP Coenhof in de wijk De Kooi.

En nu is er dus de schietpartij met één zwaargewonde op de Rooseveltstraat. Dit laatste incident toont alle tekenen van een afrekening in het criminele circuit. De politie doet hierover nog geen uitspraken.

reacties