Zwakke tweede helft Sporting Trigon verhindert stuntje bij kampioen

Zwakke tweede helft Sporting Trigon verhindert stuntje bij kampioen

LEIDEN – In een inhaalwedstrijd waarin niets meer op het spel stond, kon degradant Sporting Trigon de kampioen Arnhem maar één helft volgen. Die was uiteindelijk gelijk opgaand omdat de bezoekers vlak voor de pauze een driepunts voorsprong niet konden vasthouden.

Klap op de neus

Trigon moest in de beginperiode al heel snel noodgedwongen wisselen omdat Ellen Matze bij een duel een forse klap op haar neus kreeg. Met Rosanne Beekman als vervangster speelde de Leidse ploeg vervolgens een behoorlijke eerste helft. Via 2-3 en 4-4 dacht Oost Arnhem bij 7-4 de partij in de beslissende richting geduwd te hebben, maar dat liep toch nog even anders.

Verrassend ruime voorsprong

Binnen 4 minuten slaagde Sporting erin om langszij te komen en dat evenwicht bleef tot 9-9. Toen had de formatie van interim coach Han van der Doe haar sterkste fase en nam een toch verrassend ruime 9-12 voorsprong. De Arnhemmers moesten toch echt in de achtervolging en slaagden daarin net voor de rust, met 14-13. Trigon nam met 14-15 nog een keer het minieme voordeel, maar daarna werd de wedstrijd een formaliteit.

Geen kind meer aan

Oost Arnhem spurtte naar 20-15 en had geen kind meer aan de tegenstander, die een gelaten indruk toonde. En slecht schoot want kansen deden er zich best nog wel voor. Regelmatige wisselen leverde dat probleem niet op en als eindresultaat kwam 28-18 op het digitale wedstrijdformulier.

Komende zaterdag sluit Sporting Trigon het teleurstellende zaalseizoen af met de streekderby tegen Fiks.

Foto: Wikipedia

reacties