Een zwoele midzomernacht in de Hortus

Een zwoele midzomernacht in de Hortus

LEIDEN – 21 juni is de langste dag van het jaar. Sinds enkele jaren wordt midzomernacht gevierd in de Hortus Botanicus, een bijzonder feestje dat inmiddels een traditie begint te worden.

Lezing vanuit de karpervijver

De avond opende met een aantal vocale hoogstandjes van showkoor Prestige, waarna de vele, vele bezoekers lekker konden rondwandelen in de botanische tuin. Overal was wel iets te zien of te doen. Zo bracht Al Dente theater in gekleurde tuinbroeken, vertelden de bijenliefhebbers van de Hortus alles over hun geelzwarte vriendjes en gaf grachtensnorkelaar Aaf Verkade een korte lezing vanuit de karpervijver.

Victoria Amazonica

Vanwege het Asia Year had de Midzomernachtviering een Indonesische tintje: je kon je laten fotograferen in een becak en werden er muzikale Indonesische verhalen verteld. Er was zang, er was toneel, er was muziek, er was een natje en een droogje. Het weer was zwoel en nodigde uit gewoon in het gras neer te ploffen. En uiteraard was het populairste onderdeel van het Midzomernachtfeest in de Hortus wederom je kindje fotograferen terwijl het op de enorme bladeren van de Victoria Amazonica ligt.

Foto’s: J2TV / Guido Marsman

reacties